Time2Play werkt voor de Belgische markt op exclusieve wijze samen met de Duitse firma Runge. Hieronder volgt een korte voorstelling van onze partner.

 

 

Al meer dan 100 jaar heeft de Duitse firma Runge uit Osnabrück ervaring in de ontwikkeling en productie van straat- en parkmeubilair voor de openbare ruimte in steden, gemeenten en openbare instellingen zoals musea, ziekenhuizen, zwembaden. Maar ook pretparken, winkelcentra, retail, fabrieksterreinen, openluchtfaciliteiten of dakterrassen van administraties zijn locaties waar u dit straatmeubilair aantreft.

Al meer dan 100 jaar streven wij ernaar om meubilair te creëren dat duurzaam is en toch nog onderhoudsvriendelijk, voor zover vereist. Individuele onderdelen kunnen steeds apart worden vervangen, waardoor zowel een ecologische als economische duurzaamheid wordt nagestreefd.

Al meer dan 100 jaar ontwikkelen wij nieuwe vormen, steeds met het doel om tijdloze, mooie ontwerpen te creëren om aan de eisen van langdurig gebruik te voldoen. Het volgen van voorbijgaande trends in de openbare buitenruimte is niet aan ons besteed. Onze producten moeten immers bij voorkeur decennialang in het “straatbeeld” passen.

Al meer dan 100 jaar besteden wij aandacht aan een comfortabele geometrie en ergonomie van ons buitenmeubilair. Zelfs voordat iemand leert lopen, kan hij al zitten. Zitten is daarom een oervorm van de menselijke houding. Het aanbieden van comfortabele en rustgevende zitplaatsen voor alle mensen is voor ons dan ook een belangrijke uitdaging.

Wij bouwen niet alleen serieproducten. Met ontwerpers ontwikkelen we graag samen individuele oplossingen, aanpassingen en ontwerpen op basis van onze kennis van levensduur, constructie, ergonomie, onderhoudsvriendelijkheid en functionaliteit van allerhande straatmeubilair. Veel van deze projectgebonden ontwerpen zijn vandaag serieproducten geworden.

Als “echte fabrikant” verwerken wij zelf ons hout, staal en inox en beschikken wij over een eigen coatingafdeling. Deze flexibiliteit in de productie laat u toe niet alleen rechte bankzittingen te ontwerpen, maar ook gebogen en ronde vormen. Ook een stadswapen of bedrijfslogo kunnen wij voor u op ons meubilair aanbrengen.

De meeste banken zijn gepatenteerde ontwerpen. Door de jaren heen heeft ons meubilair diverse nationale en internationale onderscheidingen in de wacht gesleept: Red Dot Design Award, Designprijs Duitsland, IF Gold Award, IF Product Design Award, Gouden Medaille Wereldtentoonstelling enz.

Onze houten banken getuigen van echt vakmanschap, doordat ze op de traditionele ambachtelijke manier vervaardigd worden met pen- en gatverbinding. Banklatten worden blind geschroefd.

Het hardhout van onze banken is FSC-gecertificeerd.

Wij garanderen de beschikking over een decennialange onderdelenvoorraad, ook voor oudere modellen.

Wij maken banken voor alle leeftijden: kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

Ons gamma omvat: zitbanken, bankzittingen, ligbanken, tafels, afvalbakken, fietsbeugels, parkeerpalen en boombeschermers. De zitbanken bieden een ruime keuze: zitbanken met rug, krukbanken, stoelen, ligbanken, schakelbanken, ronde banken en veelhoekbanken. De banken zijn vervaardigd in hardhout, gecoat en roestvrij staal, beton, graniet of een combinatie van deze materialen.

Neem zeker contact met ons op als u een speciaal verzoek heeft om onze producten bij specifieke projecten aan te passen aan uw wensen.