Time2Play werkt voor de Belgische markt op exclusieve wijze samen met de Zwitserse firma MoveART. Hieronder volgt een korte voorstelling van onze partner.

MoveART werd in 2015 opgericht door ontwerper Norbert Roztocki. Het bedrijf is gespecialiseerd in het brengen van passie, schoonheid en functionaliteit in de openbare en stedelijke ruimte.

De ruimtelijke vormen van de MoveART-kunstwerken zijn afgeleid van de dubbele helix. Als een DNA-keten vormt deze de basis voor alle levende wezens en staat hij symbool voor metamorfose. De ontwerper gebruikt deze organische vormen en natuurlijke ritmes in zijn ontwerpen om mensen van alle leeftijden te inspireren en samen te brengen. Een aantal sculpturen is tevens geschikt voor inclusief gebruik.

De sculpturen worden gekozen en gebouwd in harmonie met de omgeving en de eisen van de gebruikers. Ze hebben een natuurlijk, harmoniserend en animerend effect, zowel op mensen als op de omgeving en combineren tegelijkertijd de belangrijkste principes van kunst, functionaliteit en veiligheid..

Het aanbod sculpturen telt drie gamma’s:

° Playsculptures: multifunctionele speelsculpturen die een valdempende ondergrond vereisen.
° Smartcity: zit-, lig- en speelstructuren die op een harde ondergrond mogen worden geplaatst.
° Art: maatwerk voor specifieke projecten.

De tijdloze sculpturen bieden een heel spectrum aan praktische functies: zitten, liggen, balanceren, klimmen, verstoppen, draaien, glijden en schommelen. Hierdoor zijn ze niet alleen kunstobjecten, maar nodigen ze ons ook uit om de behoefte aan beweging in ons lichaam te onderzoeken.

MoveART behaalde diverse awards en designprijzen: o.a. Gold Prize Winner in European Product Design Award, Giardina Silver Award te Zurich, 2 x shortlist voor de Danish Design Award, e.v.a.

Materialen

Alle sculpturen zijn gemaakt van Accoyahout. Ze worden voorgemonteerd geleverd en zijn eenvoudig en snel te plaatsen. Alle verbindingen en fundatievoeten zijn van roestvrij staal.

Kenmerken Accoyahout

– vervaardigd van snelgroeiend grenenhout (pinus radiata) uit FSC-gecertificeerde bossen
– tot in de kern gemodificeerd d.m.v. een acetylatieproces
– hierdoor zeer vormstabiel, rotbestendig, duurzaam en vandalismebestendig
– krimpt, zwelt of vervormt niet
– ecologisch hout met duurzaamheidsklasse 1
– minimale levensduur van 25 jaar in een buitenomgeving
– niet giftig voor mens, dier en milieu
– vergt weinig tot geen onderhoud
– 100 % ecologisch, milieuvriendelijk, zeer lage CO2-voetafdruk
– 100 % recyclebaar, volledig herbruikbaar en biologisch afbreekbaar
– betere wereldwijde milieureferenties dan enig ander vergelijkbaar product
– “Cradle to Cradle Gold” gecertificeerd
– het enige bouwmateriaal ter wereld dat de C2C Platinum-certificering ™ voor materiaalgezondheid heeft  behaald.

Veiligheid

De speelsculpturen zijn gebouwd volgens de Europese veiligheidsnorm voor speeltoestellen EN-1176. Keuringsattesten volgens EN-1176 voor de speelsculpturen.