Time2Play werkt voor de Belgische markt op exclusieve wijze samen met de Duitse firma Richter Spielgeräte GmbH. Hieronder volgt een korte voorstelling van onze partner.

 

 

Opgericht in 1967, met intussen meer dan 100 medewerkers en 50 jaar ervaring in de hout- en metaalbouw, ontwikkelen wij samen met onze klanten attractieve en kindvriendelijke speelvoorzieningen die wij op ons eigen speelterrein testen.

In ons ecologisch georiënteerd familiebedrijf in Frasdorf (Beieren), Duitsland ontstaan op basis van onze kennis en vakmanschap m.b.t. het materiaal hout unieke speeltoestellen, op ambachtelijke wijze vervaardigd, zonder gebruik van industriële productiemethodes. Elk handgemaakt toestel is daarom op zich al een klein “origineel”.

Wij ontwerpen en bouwen speeltoestellen voor alle leeftijden: kleuters, kinderen, tieners, volwassenen en senioren. Daarnaast produceren wij aangepaste toestellen voor andersvaliden en rolstoelrijders. We beschikken over een uitgebreid gamma waterspeeltoestellen, akoestische toestellen en ervaringsstations voor de ontwikkeling van de zintuigen.

Op onze website vindt u naast onze hoofdcatalogus diverse themacatalogen met thema’s als: peuters, kinderen, senioren, beton, water, beweging, klank, ervaringsstations, schepen enz.

Tevens vindt u er een aantal video’s van zowel klank-, ervarings- als bewegingstoestellen.

Naast houten bieden wij ook speeltoestellen aan in roestvrij staal, beton, steen en touwkabel.

 

Bij de ontwikkeling van onze speeltoestellen staat hun speelwaarde op de eerste plaats. Ons doel is speelvoorzieningen te bouwen die uitdagend zijn en tegelijk een langdurige speelprikkel garanderen. Bovendien willen wij dat kinderen met onze speeltoestellen hun sociale, fysieke en motorische vaardigheden stimuleren en verder ontwikkelen. Maar in eerste instantie willen wij dat kinderen in hun spel plezier en vreugde beleven.

Spelen is een basisonderdeel van het menselijk gedrag en zodoende een cultuurvormende en identiteitsversterkende factor. Wij zien spelen als een generatie overschrijdend, communicatief en tolerantie bevorderend aspect van de samenleving.

Daarom bieden wij speel- en ervaringstoestellen aan voor jong en oud.

 

In onze productie streven wij permanent een kwaliteit na die zich vertaalt in een samenspel van volgende factoren:

– zoveel speelwaarde als mogelijk

– zoveel veiligheid als nodig

– duurzame stabiliteit

– hoge onderhoudsvriendelijkheid

– ecologische oriëntering

– zorgvuldige materiaalkeuze.

 

Materialen

Voor de bouw van onze speeltoestellen gebruiken wij vooral PEFC gecertificeerd berglarikshout dat zich kenmerkt door enge jaarringen waardoor een langere levensduur dan laaglandlariks.

Daarnaast robinia, eik, es, verlijmd hout en onder druk geïmpregneerd hout.

Verzinkte staalvoeten in diverse uitvoeringen zijn een extra optie.

Onze larikshouten stammen worden o.a. t.b.v. een natuurlijke look conisch geschild en niet rond gefreesd.

Alle bezaagd hout is kernvrij waardoor amper scheurvorming.

Grote vloeren worden vervaardigd van 40 mm messing- en groefplanken waardoor extra stabiliteit.

Houtbeslag zoals diverse soorten lagers en scharnieren zijn grotendeels eigen ontwikkelingen.

Roestvrij staal wordt dan weer gebruikt voor de productie van glijbanen en diverse waterspeeltoestellen, zowel r.v.s. type V2A als chloor- en zeewaterbestendig type V4A.

Ook produceren wij een gamma speeltoestellen in hoogwaardig beton.

Voor touwen en netten kiezen wij voor speciaal behandelde herculeskabels die een lange levensduur garanderen.

Naast speeltoestellen hebben wij een interessant gamma zitmeubilair in verschillende materialen.

 

Veiligheid

Alle speeltoestellen worden gebouwd volgens de Europese norm EN 1176 en zijn TUV-gekeurd.